İçeriye doğru yavaşça süzülürken karanlık taraflarda durmaya gayret ettim. Çok korkuyordum. Beni burada görmemeliydi. Onun için bir fikrim vardı ve bu sefer bunu geri tepmesine izin vermeyecektim. Hemen birkaç tanesini poşete doldurup parasını ödedim. Onları en güvendiğim yere, yani çantama yerleştirdim. Böylelikle içeride ne yaptığımı bilemeyecekti. Sonucun beni hayal kırıklığına uğratmaması için çenemi tutmam gerekiyordu. Ağzımdan çıkacak tek bir sözcük tüm planın çöpe gitmesine sebep olabilirdi. Üstelik bu, tekrar deneyemeyeceğim anlamına da geliyordu. Peki ben olacaklara hazırmıydım?
Gülümsedim bana bakarken. Biraz haince idi sanırım. Mutfağa girip kapıyı kapattım ve beni rahatsız etmemesini söyledim. Çantamı yere bırakıp içindeki poşeti usulca çıkardım içinden.PIRASA çorbası yapacaktım…. 🙂
Siz ne sandınız Allah aşkına? Başka türlü çakma caponuma nasıl yedirebilirim pırasayı? Kereviz ve pırasa ikimizinde hiç sevmediği sebzeler. Oysa ne kadar faydalı olduklarını biliyorum. Pırasayı pamuk annem zorladığında ben yiyorum ama zorla. Benim çakma caponum el bile sürmüyor . Hele kereviz, onun kokusunu bile tahammül edemiyoruz. Hal böyleyken buna bir çözüm getirmeliyim diye düşündüm. Pırasanın salatasını yaptığımda yemediği için. çakma caponumda, pırasanın tipiyle ilgilide bir ön yargı oluştuğunu farkettim . O zaman bende çorbasını yapar, içinde pırasa olduğundan da bahsetmem dedim. Sorduğunda patates çorbası bu dedim. Güzelde yapmışım. Dakikasında yalayıp yuttu hepsini. Birde üzerine,” daha var mı acaba? ” diye de sordu. Gerçeği açıkladığımdaysa önyargıları çoktan gitmiş birdaha aynı çorbayı yapabileceğimi söylemişti.
Sizin çocuklarınız yada eşinizde bizim gibi pırasa yemiyorsa. Ona hiç çaktırmadan bu çorbayı hazırlayabilir. Gerçeği ise sonra açıklayarak onu şaşırtabilirsiniz. Kesinlikle içinde pırasa olduğunu anlamayacaklardır.
4 adet orta boy temizlenmiş pırasa ( çok şişko olanlarından olmasın)
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı tavuk yada etsuyu
1 büyük patates
1 tatlı kaşığı kekik
karabiber, tuz
Tenceremizde tereyağını kızdırıyoruz. Üzerine pırasaları incecik doğrayarak 5 dakika kadar kavuruyoruz. Pırasalar piştiğinde üzerine tavuk suyunu boşaltıyoruz. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayarak çorbanın içine ilave ediyoruz. Kekik, tuz ve karabiberini ekliyoruz. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte patateslerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz. blender yardımıyla patates ve pırasaları püre haline getiriyoruz. Pürüzsüz olduklarında çorbamızı 1-2 dakika kadar daha kısık ateşte tutup servis ediyoruz. Bu kadar basit. Afiyet olsun.
yorumlar:
yorum yapmak ister misin?